Re: [gembud] Issue Compiling GEMPAK on OS X Mavericks

That was exactly the problem I was having - I think it was the clang.h library 
that wasn't there and causing a bunch of errors.

-Matt

> On Jun 9, 2014, at 11:30, "Tyle, Kevin R" <ktyle@xxxxxxxxxx> wrote:
> 
> I know that the GEMPAK7 build process on Darwin has changed from previous 
> releases (for one thing, it uses the system-provided CLANG compiler instead 
> of the gcc compiler that one installs via MacPorts).  I don't have access to 
> a Mavericks machine at present, but I had problems building on my Lion 
> systems as well, which eventually I was able to work out.  You may wish to 
> change the $NAWIPS/config/Makeinc.darwin file so it uses gcc and not clang as 
> a first step.  Also, attach the output from your make to see if you are 
> getting the same errors on Mavericks that I experienced on Lion.
> 
> _____________________________________________
> Kevin Tyle, Systems Administrator 
> Dept. of Atmospheric & Environmental Sciences   
> University at Albany
> Earth Science 235, 1400 Washington Avenue                        
> Albany, NY 12222
> Email: ktyle@xxxxxxxxxx
> Phone: 518-442-4578                             
> _____________________________________________
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: gembud-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxx 
> [mailto:gembud-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxx] On Behalf Of Nathan Parker
> Sent: Sunday, June 08, 2014 10:21 PM
> To: Matt Engelbrecht
> Cc: gembud@xxxxxxxxxxxxxxxx
> Subject: Re: [gembud] Issue Compiling GEMPAK on OS X Mavericks
> 
> Thanks for the info. It is GEMPAK7 I'm having the issue with on Mavericks. I 
> do have it running wonderfully in CentOS 6. Even got data flowing into it. I 
> was just curious if I could get it going on OS X so I didn't have to rely on 
> my CentOS VM. :-)
> 
> Thanks
> 
> Nathan Parker
> 
> WeatherBug Backyard
> by Earth Networks
> 
> Sent from my T-Mobile 4G iPad
> 
>> On Jun 8, 2014, at 8:51 PM, "Matt Engelbrecht" 
>> <Matthew.Engelbrecht@xxxxxxxxxxxxx> wrote:
>> 
>> Nathan:
>> 
>> I have experienced the same challenges with GEMPAK 7 on Mavericks - GEMPAK 
>> 6.10 installed just fine, but I have yet to successfully build GEMPAK 7.  
>> Even some of the 6.10 build seems funky, so I moved over to RHEL (6.5) and 
>> won't be looking back.  Building GEMPAK 7 on it was smooth, quick and it 
>> performs exceptionally well.  I highly recommend the $179 investment in a 
>> good OS to run it.
>> 
>> -Matt
>> 
>>> On Jun 7, 2014, at 7:44 PM, Nathan Parker <backyard@xxxxxxxxxxxxxxxxx> 
>>> wrote:
>>> 
>>> I'm trying to compile GEMPAK on OS X Mavericks. I have Xcode, Command Line 
>>> Tools, MacPorts, all the prerequisites installed, and I'm sourcing it 
>>> correctly. It still fails to build. I have a copy of my Make file if anyone 
>>> wants to see it. It's throwing all sorts of off the wall issues I've never 
>>> seen before. 
>>> 
>>> Did it on both an iMac and MacBook Pro with the same results. 
>>> 
>>> Worked flawlessly on CentOS 6.
>>> 
>>> I'm also about to beta test Yosemite on both Macs if someone wants me to 
>>> try to compile on Yosemite. 
>>> 
>>> Any help would be deeply appreciated. 
>>> 
>>> Thanks!
>>> 
>>> Nathan Parker
>>> 
>>> WeatherBug Backyard
>>> by Earth Networks
>>> 
>>> Sent from my T-Mobile 4G iPad
>>> _______________________________________________
>>> gembud mailing list
>>> gembud@xxxxxxxxxxxxxxxx
>>> For list information or to unsubscribe,  visit: 
>>> http://www.unidata.ucar.edu/mailing_lists/
> 
> _______________________________________________
> gembud mailing list
> gembud@xxxxxxxxxxxxxxxx
> For list information or to unsubscribe,  visit: 
> http://www.unidata.ucar.edu/mailing_lists/