Re: [conduit] Large lags on CONDUIT feed - started a week or so ago

Not sure if it is related, but we don't use CONDUIT, but downloads from NOMADS 
are much slower than normal..

Please note new email address: robert.r.mullenax@xxxxxxxx
Robert Mullenax
Senior Principal Meteorologist, Northrop Grumann/CSBF
1510 E. FM 3224
Palestine, Texas 75802
903-723-8037
robert.r.mullenax@xxxxxxxx
________________________________
From: conduit-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxx [conduit-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxx] on 
behalf of Pete Pokrandt [poker@xxxxxxxxxxxx]
Sent: Thursday, February 21, 2019 10:32 AM
To: Carissa Klemmer - NOAA Federal
Cc: conduit@xxxxxxxxxxxxxxxx; support-conduit@xxxxxxxxxxxxxxxx
Subject: Re: [conduit] Large lags on CONDUIT feed - started a week or so ago

Just FYI, data is flowing, but the large lags continue.

http://rtstats.unidata.ucar.edu/cgi-bin/rtstats/iddstats_nc?CONDUIT+idd.aos.wisc.edu
http://rtstats.unidata.ucar.edu/cgi-bin/rtstats/iddstats_nc?CONDUIT+conduit.unidata.ucar.edu

Pete



<http://www.weather.com/tv/shows/wx-geeks/video/the-incredible-shrinking-cold-pool>--
Pete Pokrandt - Systems Programmer
UW-Madison Dept of Atmospheric and Oceanic Sciences
608-262-3086  - poker@xxxxxxxxxxxx

________________________________
From: conduit-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxx <conduit-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxx> on 
behalf of Pete Pokrandt <poker@xxxxxxxxxxxx>
Sent: Wednesday, February 20, 2019 12:07 PM
To: Carissa Klemmer - NOAA Federal
Cc: conduit@xxxxxxxxxxxxxxxx; support-conduit@xxxxxxxxxxxxxxxx
Subject: Re: [conduit] Large lags on CONDUIT feed - started a week or so ago

Data is flowing again - picked up somewhere in the GEFS. Maybe CONDUIT server 
was restarted, or ldm on it? Lags are large (3000s+) but dropping slowly

Pete



<http://www.weather.com/tv/shows/wx-geeks/video/the-incredible-shrinking-cold-pool>--
Pete Pokrandt - Systems Programmer
UW-Madison Dept of Atmospheric and Oceanic Sciences
608-262-3086  - poker@xxxxxxxxxxxx

________________________________
From: conduit-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxx <conduit-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxx> on 
behalf of Pete Pokrandt <poker@xxxxxxxxxxxx>
Sent: Wednesday, February 20, 2019 11:56 AM
To: Carissa Klemmer - NOAA Federal
Cc: conduit@xxxxxxxxxxxxxxxx; support-conduit@xxxxxxxxxxxxxxxx
Subject: Re: [conduit] Large lags on CONDUIT feed - started a week or so ago

Just a quick follow-up - we started falling far enough behind (3600+ sec) that 
we are losing data. We got short files starting at 174h into the GFS run, and 
only got (incomplete) data through 207h.

We have now not received any data on CONDUIT since 11:27 AM CST (1727 UTC) 
today (Wed Feb 20)

Pete



<http://www.weather.com/tv/shows/wx-geeks/video/the-incredible-shrinking-cold-pool>--
Pete Pokrandt - Systems Programmer
UW-Madison Dept of Atmospheric and Oceanic Sciences
608-262-3086  - poker@xxxxxxxxxxxx

________________________________
From: conduit-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxx <conduit-bounces@xxxxxxxxxxxxxxxx> on 
behalf of Pete Pokrandt <poker@xxxxxxxxxxxx>
Sent: Wednesday, February 20, 2019 11:28 AM
To: Carissa Klemmer - NOAA Federal
Cc: conduit@xxxxxxxxxxxxxxxx; support-conduit@xxxxxxxxxxxxxxxx
Subject: [conduit] Large lags on CONDUIT feed - started a week or so ago

Carissa,

We have been feeding CONDUIT using a 5 way split feed direct from 
conduit.ncep.noaa.gov, and it had been really good for some time, lags 30-60 
seconds or less.

However, the past week or so, we've been seeing some very large lags during 
each 6 hour model suite - Unidata is also seeing these - they are also feeding 
direct from conduit.ncep.noaa.gov.

http://rtstats.unidata.ucar.edu/cgi-bin/rtstats/iddstats_nc?CONDUIT+idd.aos.wisc.edu

http://rtstats.unidata.ucar.edu/cgi-bin/rtstats/iddstats_nc?CONDUIT+conduit.unidata.ucar.edu


Any idea what's going on, or how we can find out?

Thanks!
Pete



<http://www.weather.com/tv/shows/wx-geeks/video/the-incredible-shrinking-cold-pool>--
Pete Pokrandt - Systems Programmer
UW-Madison Dept of Atmospheric and Oceanic Sciences
608-262-3086  - poker@xxxxxxxxxxxx