Re: [conduit] [NCO #VZI-19424-885] Re: Slow connection/big lag from conduit.ncep.noaa.gov

It appears the lag time has been resolved. Please confirm when you get a 
chance. Thanks!
---
Robert Gallimore
NCEP Central Operations

On Tue, 31 Mar 2015 13:13:18 -0400, "waldenio.almeida" 
<waldenio.almeida@xxxxxxxxxxxxx> wrote:
> Good to know that more people are having these lag problems.
> 
> Just for general information, we are experiencing similar things here in 
> south-america LDM network.
> 
> Waldenio.
> 
> -------- Original message --------
> From: Justin Cooke - NOAA Federal <justin.cooke@xxxxxxxx> 
> Date: 31/03/2015  11:56  (GMT-03:00) 
> To: Pete Pokrandt <poker@xxxxxxxxxxxx>,NCWCP helpdesk - NOAA Service Account 
> <ncwcp.helpdesk@xxxxxxxx> 
> Cc: "support-conduit@xxxxxxxxxxxxxxxx" <conduit@xxxxxxxxxxxxxxxx> 
> Subject: Re: [conduit] Slow connection/big lag from conduit.ncep.noaa.gov 
>  
> Pete,
> 
> Please submit a ticket to the NCWCP Helpdesk (ncwcp.helpdesk@xxxxxxxx), 
> someone on our system administration team will look into why you're seeing 
> degraded performance from conduit.ncep.noaa.gov
> 
> Justin Cooke
> NCEP Central Operations
> 
> On Tue, Mar 31, 2015 at 10:45 AM, Pete Pokrandt <poker@xxxxxxxxxxxx> wrote:
> The past few days my connection for conduit data feeding from 
> conduit.ncep.noaa.gov (to idd.aos.wisc.edu) has become slower, resulting in 
> large lag times and lost data.
> 
> The attached gif shows my lag over the past few days. There are no time 
> stamps on the image, unfortunately, but the large peaks are from each 6 hrly 
> GFS/ensemble suite. The right side of the graph is now (14:30 UTC Tuesday, 
> March 31) and the left side is ~00 UTC March 29.
> 
> During the open peaks on the left side of the graph, I was feeding from 
> conduit.ncep.noaa.gov and ncepldm4.woc.noaa.gov.
> 
> About half-way across the graph, where the peaks begin to be filled in and 
> the green line starts, I added idd.unidata.ucar.edu to the mix. Lags were 
> still large.
> 
> Prior to the 00 UTC run last night (the first of the two lower blue peaks on 
> the right hand side) I removed conduit.ncep.noaa.gov form my requests, so I 
> am only requesting from idd.unidata.ucar.edu and ncepldm4.woc.noaa.gov.
> 
> My perception from this sequence of events is that my connectivity to 
> conduit.ncep.noaa.gov has degraded. This seems to have begun within the last 
> week or so, I didn't have the large lags before.
> 
> Any ideas?
> 
> What are the root conduit servers that I should be feeding from? I currently 
> have
> 
> conduit.ncep.noaa.gov
> and
> ncepldm4.woc.noaa.gov
> 
> Thanks,
> Pete
> 
> 
> 
> 
> -- 
> Pete Pokrandt - Systems Programmer
> UW-Madison Dept of Atmospheric and Oceanic Sciences
> 608-262-3086  - poker@xxxxxxxxxxxx
> 
> 
> _______________________________________________
> conduit mailing list
> conduit@xxxxxxxxxxxxxxxx
> For list information or to unsubscribe, visit: 
> http://www.unidata.ucar.edu/mailing_lists/