[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[LDM #BLJ-646993]: Issues with LDM 6.12.9



Kevin,

Those make(1) error messages indicate a bad problem. The LDM is unlikely to 
work correctly.

Can you send me more of the output from the make(1)?

> Hi Steve,
> 
> I thought it was a permissions issue as well when I wrote to you
> yesterday.  But I "thought" I had my permissions set up correctly.
> Anyway,  I went ahead and re-installed LDM, just to start over from the
> beginning and make sure I did all the proper steps.  So here was the output
> I got after running "make" on it:
> 
> Makefile:1059: recipe for target 'install-data-hook' failed
> make[3]: *** [install-data-hook] Error 1
> make[3]: Leaving directory '/home/ldm/ldm-6.12.9/src'
> Makefile:980: recipe for target 'install-data-am' failed
> make[2]: *** [install-data-am] Error 2
> make[2]: Leaving directory '/home/ldm/ldm-6.12.9/src'
> Makefile:932: recipe for target 'install-am' failed
> make[1]: *** [install-am] Error 2
> make[1]: Leaving directory '/home/ldm/ldm-6.12.9/src'
> Makefile:638: recipe for target 'install-recursive' failed
> make: *** [install-recursive] Error 1
> 
> 
> Despite those error messages LDM is still working.  I verified I am getting
> data with ldmadmin watch and I am saving and able to display in NMAP
> satellite and radar data.  Also am getting the text products which can be
> viewed in NWX.  But I can't save surface, upper air, model data or other
> data (csig, rdf, mos, warnings, watches, etc).  I believe the decoders are
> working but when I look at the log file it says it cant save any of those
> files.
> 
> I think my permissions are correct.  In User LDM which is in the (/home/ldm
> directory) the owner is ldm and the user is ldm except for my decoders
> directory (/home/ldm/decoders) which I have as ldm:users and also my data
> directory which is the same.  My data directory comes out as
> /home/ldm/var/data/data/gempak but it seems like there are only a couple of
> directories being created (ie; nwx, isig, fire) and some of those files are
> 0 bytes.
> 
> In my gempak account I have gempak as the owner and gempak as the group.  I
> created a directory called metdat which is where I point in my pqact.conf
> file to send the data to.  I have this directory's permissions set as owner
> ldm and group as users.     And I have the permissions set to 775 for all.
> 
> So I am not sure where I am going wrong here. Does the error messages in
> the install have anything to do with this?  As I was watching the
> ./configure run and also as I was watching the make install run....I did
> not notice anything that looked like an error. Those error messages I
> received was right at the end of the make script, right after I had to give
> my root password.  I still had to manually go into root to run "make
> install_setuids" since that didn't change the settings during the script.
> 
> It had been quite awhile since I had to install LDM and I am recalling that
> it seemed like I also had a symbolic link set up in my /home/ldm directory
> that pointed to my /home/gempak/GEMPAK7/metdat directory....but I don't
> know if I would need to do that or not.  I mean satellite and radar data
> are storing so something is working but those don't have to go through a
> decoder.  If you have any more ideas on what to try I would appreciate it.
> I am frustrated since this shouldn't be a hard thing to implement yet it is
> becoming that way.  Thanks Steve.
> 
> 
> Kevin


Regards,
Steve Emmerson

Ticket Details
===================
Ticket ID: BLJ-646993
Department: Support LDM
Priority: Normal
Status: Closed


NOTE: All email exchanges with Unidata User Support are recorded in the Unidata inquiry tracking system and then made publicly available through the web. If you do not want to have your interactions made available in this way, you must let us know in each email you send to us.